WMO Raad - organisatie

Schematisch weergegeven ziet de WMO Raad organisatie er als volgt uit:

Organisatie

 

Het WMO Meldpunt

De WMO raad Soest heeft in samenwerking met de SWOS (stichting Welzijn Ouderen Soest) het Telefonisch WMO - Meldpunt ingericht.

Het telefoonnummer van het WMO-Meldpunt is 035-601 92 89.

U kunt dit nummer bellen op dinsdag- en vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur.

Het WMO-Meldpunt heeft nadrukkelijk een signaleringsfunctie. Via uw meldingen over uw ervaringen met de WMO, krijgt de WMO raad Soest informatie en signalen over hoe deze nieuwe wet in de praktijk werkt en waar de knelpunten zitten.

De WMO raad Soest gaat met de door u verstrekte aandachts- en verbeterpunten in gesprek met de gemeente om zo tot een nog beter WMO-beleid te komen.

Onderwijsproject

De WMO Raad Soest organiseert in de basisscholen regelmatig lessen met als doel kinderen vertrouwd te maken met en kennis door te geven over het leven van mensen die leven met een beperking.

In deze les wordt benadrukt dat het hebben van een beperking soms wel lastig is, maar dat je met een handicap absoluut niet zielig bent. Met de vele hulpmiddelen die beschikbaar zijn, kunnen mensen met een beperking heel goed deelnemen aan de maatschappij.

Werkgroep Toegankelijkheidsscans

De WMO Raad Soest organiseert regelmatig toegankelijkheidsscans met als doel de toegankelijkheid van de omgeving voor mensen die leven met een beperking in beeld te brengen.
De scans vinden plaats onder leiding van Madelon de Graaff (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).