Hoe toegankelijk is Soesterberg?

op .

Inmiddels zijn alle wijken in Soest op toegankelijkheid onderzocht door de WMO-Raad Soest.

Dit jaar is Soesterberg aan de beurt. Een dorp met veel straatjes en woonerven.

Inmiddels is al een groot gedeelte onderzocht, maar nog niet alles. Stel dat u voor uw huis of in uw straat of elders in Soesterberg situaties tegen komt, die de toegankelijkheid belemmeren, wilt u dat dan melden?
Te denken valt dan aan losliggende tegels, slechte staat van trottoirs, wortelopdruk , overhangend groen, het ontbreken van op- en afritten, etc.
Kortom alles, waar o.a. mensen met een wandelwagen, rollator , rolstoel of scootmobiel, en mensen met een visuele handicap hinder van ondervinden.

Geef het door aan Madelon de Graaff op tel.06-29048370 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bijsluiten van een foto van de situatie wordt bijzonder op prijs gesteld!

Kerntakendiscussie zorg en welzijn

op .

De WMO Raad is op dit moment niet ontevreden over de contacten en uitvoering van de WMO. Voelt wel aan dat wij de komende tijd heel goed moeten opletten, want er wordt plotseling wel heel hard op de deur gebonsd bij mensen die een compensatie op grond van de WMO zouden kunnen nodig hebben............

Lees het complete verslag in pdfdeze pdf.

Verslag Infomiddag 14 mei 2012

op .

GESLAAGDE INFORMATIEMIDDAG

In de raadszaal van het Gemeentehuis waren op 14 mei jl., ruim 70 belangstellenden om te luisteren naar informatie betreffende de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) Het was een gevarieerd  programma met als thema: “ONBEPERKT MEEDOEN” Dit keer een programma voor jong en oud, met de nadruk op sport, en voor mensen met een beperking.

 image002image004     

wmomeldpuntanimatie